Over

Invite the light

Vivian de Groot

Op jonge leeftijd was ik al bezig met tekenen,  schilderen en fotograferen. Mijn besluit stond dan ook al vroeg vast: ik wilde een opleiding aan de kunstacademie te volgen. Ondanks mijn leeftijd van 17 jaar werd ik toegelaten. Ik koos voor de richting fotografie en studeerde af.
Gedurende de opleiding ontwikkelde ik stilaan mijn eigen stijl en leerde ik mijn ideeën en gevoelens om te zetten in eindproducten.
Een aantal jaren na mijn opleiding besloot ik een cursus ‘glas in lood’ te volgen. Dit, inmiddels oude ambacht, liet mij niet los en er ontstond een passie voor het werken met glas. Glas in lood en fotografie zijn wat mij betreft onlosmakelijk verbonden met licht. Fotograferen heeft ertoe geleid dat ik op een andere manier naar mijn omgeving ben gaan kijken. Ik zie nu een wereld van licht en van kleur, ik zie kaders, ontdek lijnen en ‘vang’ emoties. Fotograferen is spelen met licht, net als werken met glas. Het ambachtelijke werk is niet eenvoudig maar biedt talrijke mogelijkheden mijn creatieve proces tot uiting te laten komen en ideeën om te zetten in persoonlijke, handgemaakte kunstwerken.

Ars Vitrum
Pastorijweg 10
6294 AC Vijlen
Nederland

info@arsvitrum.com

© 2019 Ars Vitrum