Ontwerp op maat

Gevoel speelt voor mij een belangrijke rol bij het ontstaan van een ontwerp voor een glas in loodraam. Particuliere opdrachten starten met een persoonlijk gesprek in de vertrouwde omgeving. Bij het ontwerpen laat ik me inspireren door de mens achter de opdrachtgever, zijn of haar wensen en ruimte waar het raam voor is bestemd.

Tijdens een eerste gesprek worden wensen besproken en ideëen opgedaan. Gekeken wordt naar het invallende licht in de ruimte(s), de inrichting en gehanteerde kleuren en daarop inspelend de mogelijkheden qua glassoorten en kleuren. Bovenstaande gecombineerd met mijn eigen creativiteit en ervaring resulteert in een ‘ontwerp op maat’.

Tijdens het vervolggesprek worden de ontwerpschets, de kleuren en het te gebruiken glas besproken. Een eerste prijsindicatie kan worden afgegeven. Zodra de klant tevreden is het met ontwerp en de keuze voor het glas gemaakt is, kan door mij een definitieve prijs bepaald worden.

The Eye, Particuliere opdracht

Particuliere opdrachten

The Eye

2017
Persoonlijk en op maat gemaakt ontwerp voor de klant.
Symmetrie en golvende lijnen zijn de basis voor het ontwerp. Het gebruikte glas is een combinatie van Wissmach en Spectrum Opalescent glas.

Dit object bevindt zich op een Balkon.

The Flow

2018

80 cm breed x 31 cm hoog

De opdrachtgever en het schilderij in hun woonkamer zijn de inspiratiebron geweest voor dit ontwerp. ‘je laten meenemen in de flow-belevingswereld van de kunstenaar’. Het ontwerp is volledig en bewust uitgevoerd in het antiek mondgeblazen glas met zijn kenmerkende luchtbellen, ook deze nemen je mee in de flow van het ontwerp.

Voor het gehele paneel is gebruik gemaakt van antiek mondgeblazen antiekglas in 8 verschillende tinten.

Om het ontwerp speels te houden is de tiffany techniek toegevoegd aan de lood techniek. Flow refereert aan een mentale toestand waarin een persoon volledig opgaat in zijn of haar bezigheden. Flow wordt gekenmerkt door op de betreffende acties gerichte energie en activiteit, volledige betrokkenheid daarbij, alsmede het feit dat men de activiteiten succesvol uitvoert.

 

Ars Vitrum
Pastorijweg 10
6294 AC Vijlen
Nederland

info@arsvitrum.com

© 2019 Ars Vitrum